HjemBilderNyheterTjenesterUtsalgsstederPortfolioKontaktinfo
Tova ullbilder

FURE DESIGN:

Tova ullbilder

"For at ullen skal tove, er den avhengig av vann, varme og bevegelse. Tovingen skjer når man tilfører varmt grønnsåpevann og trykker og gnir på ulla med for eksempel hendene. Når vannet blir 40° C begynner svette og fett å gå i oppløsning, og det er derfor tilstrekkelig å vaske ullen ved denne temperaturen. Hvis vannet blir 45° C eller mer, vil ullfibrene begynne å vandre og tovingen er i gang. Tovingen forsterkes ved bruk av grønnsåpe fordi såpa er med på å gjøre vannet basisk, noe som er med på å fremme tovingsprosessen. Til 1 liter vann brukes 1 dl flytende grønnsåpe uten fosfat. Fettet i ulla bidrar også til tovingen, derfor er det lettest å tove uvasket ull. Farget ull er vasket og er vanskeligere å tove".   • norsknettskole.no


Ull er et fantastisk spennende materiale å jobbe med! Det er en prosess som det ikke er mulig å ha 100% kontroll over, derfor er det ekstra interessant å følge trinnene i prosessen underveis. Ulla har et relativt kompakt uttrykk som kan endres ved å tilføre andre elementer, garn, stoffer mm. som lar seg filte ned i. Jeg bruker blant annet blondegardiner, gas, strikkede deler, ukarda ull, pelsull, silke og tyll. I tillegg tilfører jeg gjerne også noen elementer til slutt som knapper, tova ullkuler, bånd, tekstilfarge osv. Dette skaper en litt mer tredimensjonal opplevelse av bildet, som ikke lenger er et flatt stykke ull!


• Bilder kan lages i veldig mange forskjellige størrelser. De blir gjerne stiftet fast rundt en lerretsramme for å oppnå stødighet. 

Tova ullbilder gir veggen din et særpreg med et unik og spesielt bilde, som ingen andre har maken til!

Mange bilder har fått en tilleggsfunksjon med en snor som man kan feste små lapper, bilder, beskjeder osv. Jeg setter gjerne på lapper med "gode ord", men kunden må gjerne bytte de ut etterhvert og bruke bildet som en husketavle, bildetavle eller bare til dekor.Se foto av de tova ullbildene under BILDER!


Grafisk design
Identitet · logo
Kunsthåndverk
Engleproduksjon
Tova ullbilder
HjemBilderNyheterTjenesterUtsalgsstederPortfolioKontaktinfo